31 Mayıs 2012 Perşembe

KINA KURABİYELERİ

   Elif, şeker mi şeker bir bebiş...6 ay kınası için hazırlandı bu güzellikler...Anneciği ve babacığına Elif'in gelinlik kınasınıda görmek nasip olsun :))







24 Mayıs 2012 Perşembe

PUMUCKL PASTA


Arşivimde ki fotolara bakarken farkettim ki,kızımın evdeki kutlama için hazırladğım 5.yaşgünü pastasını yayınlamamışım...Pumuckl,Almanya'da benim çocukluğumda izlediğim bir programdı,ne de çok severdim...Kızıma Youtube den bir kere izlettirdim,bak benim çocukluğumun yaramaz kahramanı diye..Epey bir süre Pumuckl'a takıldı kaldı, sürekli seyreder olduk beraber...Pastasını da Pumuckl 'lı yapmak kaçınılmaz olmuştu...Her zaman ki gibi pastayı görünce gözlerinde oluşan o ışıltı görülmeye değerdi....Canımmmmm kızım,seni çooooooooook seviyorum..



ZEBRA DESENLİ KALP PASTA VE KURABİYELER

   Sevgili görümceciğim Sibel ( ki ben kendisine börülceciğim derim) için yapmıştım bu pastayı...evinin dekorasyonunda siyah -beyaz renkleri hakim olunca ,bende pasta konsepte uysun istedim :))
   Pasta arşivimden, ama yine de iyi ki doğmuşsun canım,seni çok seviyorum  ;)





16 Mayıs 2012 Çarşamba

Puddingli-Üzümlü Çörek (Rosinenschnecke)





  Arada sırada sevdiğim tarifleride bloğuma eklemek istiyorum...işte bu çöreklerde benim çok sevdiğim lezzetlerden.....çocukken çok severek yerdim Almanya'da bu tarz çörekleri,ne zaman yapsam çocukluğuma gidiyorum :))
yıllar evvel bir blogdan almıştım tarifi ama maalesef bloğun adını not almamışım :(

 Bu tarifi 75.hafta porselen demlik çay saati etkinliği için sevgili  birdilimdus.blogspot.com Evrenciğe gönderiyorum...




MALZEMELER
Hamuru için:

-500 gr un
-200 ml ılık süt
-100 gr erimiş ılımış tereyağı
-1 paket instant maya
-50 gr şeker
-bir çimdik tuz

İç Malzeme için:

-1 paket vanilyalı pudding
-600 ml  süt
-1/2 su bardağı kuru üzüm

Glazür için:

-3 yemek kaşığı pudra şekeri
-2 yemek kaşığı su ( mayhoş severseniz limon suyuda olur)

Hazırlanışı:

  Öncelikle puddingimizi pişirelim,bir kenarda soğumaya bırakalım (ben birbuçuk paket pudding kullandım,sütüde aynı oranda arttırdım,öyle daha çok seviyorum :))

  Hamuru için unumuzu yoğurma kabına koyalım,kuru mayayı içine serpiştirip karıştıralım, diğer malzemeleride ekleyip,yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.Üzerini örtüp iki katı kabarana kadar 1 saat mayalandıralım.

 Mayalanan hamuru tezgaha alıp yaklaşık 50 cm * 50cm açalım.Puddingimizi hamurun üzerine eşit bir şekilde yayalım,kuru üzümleri serpiştirelim .Hamuru dikkatlice rulo yapalım.Keskin bir bıçak ile ,hamuru ezmeden 2 cm kalınlığında dilimleyelim ve dilimleri dikkatlice tepsimize yatay şekilde dizelim,pudding aralardan akacaktır ama dert etmeyin,tezgahda pudding kalırsa bıçak yardımıyla çöreklerin üzerine sürün.
Çörekleri 10 dk daha tepside mayalandıralım.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında altın sarısı olana kadar çöreklerimizi pişirelim.

 Pudra şekeri ve suyu bir kasede pürüzsüz olasıya kadar karıştırıp,soğuyan çöreklerimzin üzerine fırça yardımıyla sürelim.

Afiyet olsun :))

12 Mayıs 2012 Cumartesi

DÜĞÜN - NİŞAN - SÖZ KURABİYELERİ

Düğününde,nişanında ve sözünde fark yaratmak isteyenler...Hayatınızın en özel ve  önemli gününde konuklarınıza unutulmaz ve bir o kadar da lezzetli birer armağan vermek istemez misiniz? 











TROLLFACE RESİMLİ KURABİYELER

Benim canım yeğenlerimden Ata'ya,şu sıralar arkadaşları arasında popüler  olan Trollface baskılı resimli kurabiyeler hazırladım..Ata kurabiyeleri doğumgününde arkadaşlarına armağan edecek...Çok şükür kargoyla sağsalim Bodruma ulaşmışlar...Ata kurabiyeleri çok beğenmiş...Canımmm benim,nice mutluuuuuuu ve sağlıklı ve uzuuuun bir ömür dilerim sana..seni çok seviyoruz profesörüm benim...






11 Mayıs 2012 Cuma

BEN 10 PASTASI

  Canım dostum Demet'ciğimin yakışıklı,karizmatik,cool,tatlı mı tatlı ama bir o kadar da haylaz biricik oğlu (benimde manevi oğlum,kızımın süt kardeşi) Serhan ,benden bu sene ki Doğumgünü Pastasını Ben 10 'li istedi...Maalesef partisine katılamadık,ama pastam eşlik etti ve kendisini çok mutlu etmiş :))    Serhanıma uzuuuuuuun ve sağlıklı ve çoooooooooooook mutlu bir ömür diliyorum...seni çok seviyoruz...

Serhan'ın 1.Yaşgünü Baby Tv pastası için tık tık... 2.Yaşgünü Sponge Bob pastası için tık tık...





6 Mayıs 2012 Pazar

Hello Kitty Pasta ve Deniz Kızı Pastası

Benim canımmmmmmmmm kızım Elif'im artık 6 yaşında :)
Terzi kendi söküğünü dikemezmiş,aklımda bambaşka modeller vardı aslında..inşallah seneye kısmet olur..
Meleğim benden anasınıfındaki kutlama için Hello Kitty pastası,evdeki kutlaması içinde üzerinde bir Denizkızı olan pasta istedi...sınıf arkadaşlarına hediye etmek üzere Hello Kitty kurabiyelerininde siparişini verdi....Her iki pastayıda gördüğünde ki tepkisi aynı oldu  'anneeeeee,sen dünyanın en iyi annesisin,o kadar emek vermişsin benim için,çok teşekkür ederim' :))))))))))   ertesi günü bir heves Denizkızını yemek istedi ama sonra kıyamayıp,bir ömür boyu saklamaya karar verdi :)     minik cadımın bu sözlerini duymak nasıl da duygulandırdı beni,çoooooook mutlu oldum onun mutlu olmasıyla...






Canım kızım,prensesim,meleğim,minik cadım,kurabiyem benimmmmm,iyi ki doğmuşsun,hep mutlu ve huzurlu olmanı diliyorum ve seni çoooooooooooooook seviyorum...

1 Mayıs 2012 Salı

Sünger Bob ve Kelebek Kurabiyeleri

Güzeller güzeli yeğenim Selin beni Bodrum 'dan  arayıp,arkadaşlarının doğum gününde hediye etmek üzere bana kurabiye siparişi verdi...bana da,  bu siparişini zevkle hazırlayıp,kargoyla Bodrum'a göndermek düştü...çok şükür sağ salim ulaşmışlar ve çok beğenilmişler...Sevgili Ada 'ya ve Doruk'a nice mutlu yıllar dilerim...








Cars Pasta

   Mehmet, arabalar filminde Mater 's karakterini çok seviyormuş...annesi Merve hanım pasta da Şimşek Mc queen de olsun istedi ...pastaya  uygun kurabiyeler de eşlik etti.. Mehmetin 1.yaş Sünger Bob'lu doğum günü pastası için tık tık ...




   Mehmet'e ailesiyle beraber sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum...