17 Kasım 2012 Cumartesi

TUZLU PASTANE KURABİYESİ

   3. İzmir yemek bloğu yazarları toplantısına  bu nefis tuzlu kurabiyelerle katıldım.Yıllar evvel bloglardan bihaberken, şu anda kesinlikle adını hatırlamadığım :( bir blogdan  almıştım tarifini. Yapımı oldukça kolay olan bu kurabiye ağızda kıyır kıyır dağılıyor , tazeliğinide uzun süre koruyor.Özellikle değişik kurabiye kalıplarıyla kesip pişirince çocukların çok hoşuna gidiyor :)



   Malzemeler:

*1 paket oda ısısında  Margarin

*1 / 2 çay bardağı sıvı yağ

*1 / 2 çay bardağı elma sirkesi

*1 tatlı kaşığı tuz

*1 tatlı kaşığı şeker

*1 tatlı kaşığı mahlep ( bana göre olmazsa olmaz)

*1 paket kabartma tozu

*alabildiği kadar un

*üzerine yumurta sarısı-çörek otu-susam


Hazırlanışı:

Un hariç tüm malzemeleri karıştırıyoruz,unumuzu azar azar ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz. Dilediğimiz kurabiye kalıplarıyla yada elle şekil verip üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.Çörek otu ve susam serpiştirip, önceden 175 derece  ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun :)


2 yorum:

  1. Gerçekten kıyır kıyır ve beklediğim bir tuzlu tarifiydi.Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık. Sirke konulan hamurları ben çok beğeniyorum. Elde açtığım böreklerin hamuruna da mutlaka sirke koyarım. Sevgiler.

    YanıtlaSil